Recept: gevulde portobello met hazelnoot, bosbes en muntMijn vriend had weer een mystery box voor mij gemaakt (zoals ik in het recept van de bloemkoolsteak met pistachekorst vertelde) en daar rolde dit recept uit. Het is een enorm makkelijk recept, maar weer zeer smaakvol! Ik wilde het eigenlijk met gewone couscous maken, maar we hadden nog parelcouscous over en dat ziet er eigenlijk een stuk leuker en feestelijker uit en het is ook gewoon lekker! Het gerecht leent zich goed als een voorgerecht, maar als hoofdgerecht is het ook goed te doen.

Ingrediënten (4 pers indien voorgerecht, 2 pers indien hoofdgerecht)
- 10-15 blaadjes munt
- hand hazelnoten
- 100 gr parelcouscous
- 4 portobello's
- 60 gr blauwe bessen
- 3 tl gedroogde tijm
- zwart peper
- zout

Recept
1. Verwarm de oven op 200 graden en doe de portobello's 20min in de oven als deze heet genoeg is. 
2. Maak ondertussen de couscous volgens de verpakking. Hak de hazelnoten door midden. Snijd de munt fijn. Als de couscous klaar is, zet je het apart. Meng alvast de hazelnoten, tijm en bessen er door heen. Breng op smaak met peper en zout.
3. Wanneer de portobello's klaar zijn en uit de oven zijn gehaald, meng je de munt door het couscousmengsel. Schep het mengsel in de portobello's.

P.s: na het maken van de foto heb ik het recept iets aangepast. Vandaar ziet het couscousmengsel er op de foto niet als één geheel uit.

Een reactie posten

0 Reacties